2512 нових моделей індуктивних датчиків серії E2E NEXT

Компанія OMRON початку поставки нової лінійки індуктивних датчиків серії E2E NEXT з найбільшою в світі дистанцією спрацьовування і містить, в цілому, 2512 моделей з 3-х проводовим підключенням. Датчики розроблені відповідно до концепції інтернету речей (IoT), і, завдяки цьому, вони знижують ризик непередбачених відмов обладнання в 3 рази. Датчик виявляє ознаки некоректної роботи обладнання і повідомляє про цю ситуацію повідомленням з попереджуючим інформацією. Запобігаючи непередбачені зупинки, датчик скорочує час простою, забезпечуючи постійну готовність і підвищення ефективності використання обладнання.

Втрати виробничого часу, пов'язані з непередбаченими зупинками обладнання, є однією з основних проблем управління виробництвом. Необхідність зведення до мінімуму часу простою змушує виробників наймати спеціалізований обслуговуючий персонал для постійної готовності до усунення непередбачених несправностей. Застосування інтелектуальних пристроїв з концепцією інтернету речей дозволяє виробникам знайти нові способи підвищення ефективності роботи обладнання без необхідності покладатися тільки на навички обслуговуючого персоналу.

Застосовувані на сьогоднішній день індуктивні датчики мають невелику дистанцію спрацьовування, що створює ризики для стабільності роботи обладнання. Наприклад, вібрація може привести до дуже сильного віддалення об'єкта від датчика або, навпаки, до його контакту з робочою поверхнею. Унаслідок таких механічних відхилень відбувається до 20% випадків зупинки обладнання.

Індуктивні датчики серії E2E NEXT засновані на технології Thermal Distance Control 2, оснащені інтегральним гібридним чіпом PROX3 власної розробки, мають відстань спрацьовування, як мінімум, в два рази більше, ніж у попередніх моделей датчиків, і, завдяки цьому, вони знижують ризик непередбаченої зупинки обладнання в 3 рази. Датчик постійно відстежує відстань до об'єкта. Якщо об'єкт занадто сильно наближається до робочої поверхні датчика або занадто сильно віддаляється, повідомлення з попередженням передається по інтерфейсу IO-Link. Таким чином, негайно виявляються ознаки механічних відхилень. Також, інтелектуальний датчик здатний виявити і оповістити про проблеми з електричними з'єднаннями або внутрішніх відмовах. Зібрана інформація без зусиль фахівців локалізує причину і місце несправності, що дозволяє провести своєчасне технічне обслуговування і запобігти раптову зупинку або поломку обладнання.

Компанія OMRON сформулювала концепцію під назвою «innovative-Automation», що включає три інноваційних параметра (три «i») - «інтеграція» (еволюція систем управління), «інтелектуальність» (розвиток штучного інтелекту за допомогою ІКТ) і «інтерактивність» (гармонійна робота людей і машин). OMRON прагне значно підвищити продуктивність і якість роботи виробничих підприємств. У зв'язку з цим компанія OMRON продовжить розширювати лінійку пристроїв управління з підтримкою Інтернету речей і, за допомогою своїх клієнтів, прискорить впровадження «інтелектуального» елемента (щоб зробити виробництво більш інтелектуальним) на виробничих майданчиках, що є ключовим фактором реалізації концепції «innovative-Automation» .

Основні особливості індуктивних датчиків серії E2E NEXT (3-провідні моделі постійного струму):

  • Найбільші в світі дистанції спрацьовування, щонайменше в два рази більше, ніж у попередніх продуктів OMRON. Це створює умови застосування з великим запасом відстані і надійності і знижує ризик механічного контакту.
  • Tехнология для стабільного виявлення на великих відстанях: технологія Thermal Distance Control 2 і гібридний інтегральний чіп PROX3. Ці технології забезпечують стабільне виявлення на великих відстанях за рахунок точного вимірювання характеристик кожного датчика при різних температурних умовах і розрахунку значень корекції за допомогою власного полиномиального алгоритму OMRON, які потім записуються в гібридну схему датчика PROX3.
  • Датчик оснащений IO-Link в стандартній комплектації. Це дозволяє користувачам в режимі реального часу отримувати інформацію про стан декількох параметрів датчика, що, в свою чергу, дає можливість заздалегідь визначити місце і суть несправностей.
  • Широка лінійка моделей. Компанія OMRON пропонує на вибір 2512 моделей різного розміру і з різними дистанціями спрацьовування для різних областей застосування.